Concert la Timișoara susținut de Dubioza Kolektiv, cea mai mare trupă din Balcani

Scris de Adriana Mit

La Timișoara se pregătește un proiect de anvergură, care va avea loc la mijloc de toamnă, cu ocazia deținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii.

„Celebrarea orașului” reprezintă unul dintre marile evenimente culturale ale acestei toamne în Timișoara și se va desfășura în  perioada 6 – 8 octombrie, urmând a fi organizate peste 100 de evenimente în 50 de locații aflate pe malul Begăi.

Timișoreni și turiști deopotrivă se vor bucura de un program complex de evenimente, din arii diverse de interes pentru public: muzică, teatru, arte vizuale, arhitectură, biodiversitate, gastronomie etc. Programul evenimentului este publicat pe site-ul oficial al evenimentului: celebrare.timisoara2023.eu.

În ceea ce privește concertele, pe scena din zona Uszoda (Splaiul Nicolae Titulescu, segmentul dintre Strada Jiul și Bulevardul 16 Decembrie) vor urca Dubioza Kolektiv, Domino, Guess Who, Brigada D și Qinta Spartă. Accesul publicului la toate aceste evenimente va fi gratuit.

Trupa bosniacă Dubioza Kolektiv împletește aromele locale ale Balcanilor cu influențe de ska, punk, reggae, electronică și hip-hop. De-a lungul anilor, Dubioza Kolektiv a devenit cea mai mare trupă din Balcani, cu concerte sold out în Londra, Amsterdam, Berlin, Berlin, Dublin, Budapesta, Oslo, Praga, Viena, Madrid, precum și în SUA și Canada. Concertul Dubioza Kolektiv va avea loc duminică, 8 octombrie, de la ora 20.45, pe scena Uszoda.

Sunt doi ani intenși de când Centrul de Proiecte Timișoara este în serviciul timișorenilor. Mândria noastră de a fi în slujba comunității este cu atât mai mare cu cât avem șansa să facem asta și în anul în care orașul nostru este Capitală Europeană a Culturii. De aceea, acum, la început de toamnă, când pregătim evenimentul „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, vă invităm să vă bucurați de fiecare zi din cele rămase în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii. Sperăm că aceste luni vă vor oferi întâlniri neașteptate – cu arta, cu ideile, cu Timișoara văzută într-o lumină nouă. Cine, dacă nu Timișoara, e prima în a celebra libertatea de gândire prin dezbateri care deschid minți și punți de colaborare? Unde, dacă nu la Timișoara, e la ea acasă arta care te intrigă, arta care experimentează? Cine, dacă nu comunitățile Timișoarei, sunt primele în a sărbători diversitatea celor de lângă noi, vecini vechi sau nou-veniți? Ne vedem pe Bega!”, a declarat Alexandra-Maria Rigler, directorul Centrului de Proiecte Timișoara.

Programul concertelor din zona Uszoda și locațiile partenere:

Vineri, 6 octombrie

ora 18:00, concert Jazz à la Jais, la Anturaj
ora 19:00, concert Fără Filtru, la Anturaj
ora 20:00, concert The Bandits, la Anturaj
ora 20:00, concert Berlin Division, la Manufactura
ora 21:00, concert Mostre, la Manufactura
ora 22:00, concert The Case, la Manufactura

Sâmbătă, 7 octombrie

ora 18:00, concert Anonim TM (Dudu, Bia, Phobe 1, Geezam MC) și Psihodrom (Lemarian, VJ Burger, 150 Stoka), la D’arc pe mal
ora 19:00
concert Brigada D vs. Qinta Spartă, scena Uszoda
concert Zoleevee, la Anturaj
ora 20:00
concert Sleepin’ Insomnia, la Manufactura
concert Volga ARM, la Anturaj
ora 21:00
concert Guess Who, scena Uszoda
concert Zen MF, la Manufactura
concert We Singing Colors, la Anturaj
ora 22:00, concert Jack of All Trades, la Manufactura

Duminică, 8 octombrie

ora 19:00
concert Domino, scena Uszoda
concert Bruno and the Blues, la Anturaj
ora 20:00
concert B.A.U. (Brigada Artistică Urbană), la D’arc pe mal
concert Ioan Popovici, la Anturaj
ora 20:45, concert Dubioza Kolektiv, scena Uszoda
ora 21:00
concert Dr. Sinteză, la D’arc pe mal
concert Toulouse Lautrec, la Anturaj

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu