Podul natural de la Grohot, un obiectiv turistic spectaculos aflat în vestul țării FOTO

Turiștii pasionați de drumeții în natură pot vizita un obiectiv mai puțin cunoscut, dar spectaculos, aflat în vestul țării. Este vorba de podul natural de la Grohot, județul Hunedoara, o rezervație naturală de tip geologic de categoria a III-a din România. Acest pod are o suprafață de un hectar și este situat pe Valea Uibăreștilor, pe teritoriul satului Grohot, comuna Bulzeștii de Sus.

Este protejat pentru conservarea elementelor naturale specifice (podul natural propriu zis), la care se adaugă și vegetația dezvoltată pe substrat calcaros cu numeroase elemente specifice zonei submediteraneene. În România există doar două astfel de minuni ale naturii, respectiv Podul Grohot și Podul lui Dumnezeu din comuna Ponoarele, din județul Mehedinți. Este considerat unul dintre cele mai frumoase poduri naturale din țară, o frumoasă arcadă, „construită” de apa ce a săpat în piatra calcaroasă. Deși nu este un obiectiv turistic foarte vizibil, accesul se poate realiza destul de ușor, traseul nefiind unul dificil, putând ajunge aici chiar și cei mai mici dintre turiști. Accesul se face din drumul principal spre Bulzeștii de Sus, iar într-o curbă, pe partea dreaptă a fost construită o filigorie pe care este amplasată o pancartă frumos sculptată în lemn cu numele Podul Grohot„, a informat Garda de Mediu Hunedoara.

Potrivit reprezentanților instituției, podul natural Grohot a rezultat din prăbuşirea în amonte şi în aval a plafonului calcaros al unei peşteri, rămânând conservată în relief doar o fâşie îngustă, ce poate fi comparată cu ușurință cu o punte. Străbaterea podului presupune trecerea prin apă, însă, cu puțin noroc, nivelul apei poate fi mai scăzut și astfel, turiștii pot ajunge sub pod cu ușurință.

Foto: Facebook Garda de Mediu Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *