Acoperișul Catedralei Mitropolitane din Timișoara are nevoie de reparații

Scris de Adriana Mit

Catedrala Mitropolitană din Timișoara are nevoie urgent de lucrări de reparații. Mai precis, trebuie intervenit la acoperișul lăcașului de cult.

Astfel, Arhiepiscopia Timișoarei a pregătit un proiect estimat la aproape un milion de lei, în vederea realizării de reparații la acoperișul Catedralei Mitropolitane și la sistemul de evacuare a apelor pluviale, pe care l-a depus la Primăria Timișoara. Reprezentanții instituției au decis să aloce, însă, doar 150.000 lei cu scopul susținerii acestui proiect.

În total, Primăria Timișoara a alocat în acest an 1,8 milioane lei pentru patru culte religioase. Mai precis, cultul ortodox primește 900.000 lei, din care 150.000 lei vor fi folosiți pentru lucrările de la Catedrala Mitropolitană.

De asemenea, cultului mozaic i-a fost alocată o sumă de 350.000 lei, bani care vor fi utilizați pentru lucrările de reabilitare a Sinagogii din Cetate, Episcopia Romano-Catolică primește 445.000 lei, pentru lucrările de renovare a Domului din Piața Unirii, iar Episcopia Greco-Catolică – 130.000 lei, pentru lucrările de construcție a bisericii din cadrul Centrului Social Spiritual de pe str. Verde.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu