Natură și mișcare! Sute de bicicliști au trecut granița spre Serbia, pe malul Begăi, pe cea mai lungă pistă din România FOTO

Scris de Adriana Mit

În primul weekend călduros din acest an, cu temperaturi aproape de 30 grade Celsius, la Timișoara, pista de biciclete de pe malul Begăi a fost luată cu asalt de numeroși iubitori ai mersului pe două roți.

Entuziasmul a fost mare, având în vedere faptul că sâmbătă și duminică s-a deschis, pentru prima oară în 2024, granița cu Serbia, după o pauză de câteva luni.

Așadar, câteva sute de bicicliști au plecat din Timișoara și au ajuns în Serbia, sâmbătă, pe pista de pe malul râului Bega. Această pistă este cea mai lungă din România, având o lungime de 71 kilometri, fiind realizată cu bani europeni. Mai precis, din Timișoara și până la graniță sunt 37 de kilometri, iar diferența pe teritoriul Serbiei, până în orașul Zrenjanin.

Având în vedere că distanța este destul de mare pentru cei care nu se plimbă zilnic cu bicicleta, astfel că și efortul este pe măsură, imediat după trecerea frontierei, bicicliștii se pot opri la un restaurant din apropiere pentru a servi masa, iar apoi revin la Timișoara. Prețurile nu sunt deloc mari, având în vedere faptul că o pizza sau o pleșcavița costă aproximativ 30 lei, iar produsele se pot plăti cu cardul.

Pe lângă mișcarea pe două roți, bicicliștii au posibilitatea de a se relaxa în mijlocul naturii. În această perioadă, încă pot întâlni pe traseu pomi înfloriți.

Următorul weekend în care se va deschide punctul temporar de trecere a frontierei va fi 27 – 28 aprilie, între orele 08.00 – 20.00. Trecerea graniței se va face pe baza cărții de identitate.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu