Timișoara va avea prima pădure urbană, pentru un aer mai curat FOTO

Scris de Adriana Mit

Inițiativă demnă de toată lauda. Primăria Timișoara amenajează, în această săptămână, prima micro-pădure urbană din oraș, cu ajutorul comunității. Aceasta este situată în Piața Petru Maior, din zona Dorobanților, unde exista o amenajare modestă a spațiului verde.

Verile următoare vor fi mult mai respirabile pentru cei care locuiesc în zonă, pentru că acum sunt plantați aici 2.000 de puieți și plante din specii autohtone, neinvazive, care vor contribui masiv la îmbunătățirea aerului în zonă și la reducerea prafului și a noxelor. Este primul spațiu verde pentru amenajarea căruia am folosit materiale recuperate de pe alte șantiere: aleea care traversează parcul este construită din traverse de lemn recuperate de la liniile vechi de tramvai. Conceptul de pădure urbană este recent și prinde în tot mai multe orașe din lume, datorită avantajelor avute: costuri mici de întreținere și reducerea poluării datorită densității mari de arbori plantați”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

La Timișoara, această amenajare a fost posibilă în urma unui parteneriat între primărie, Propark – Fundația pentru Arii Protejate, o bancă și câteva zeci de voluntari.

Le mulțumesc că împreună facem Timișoara verde”, a precizat edilul-șef.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu