Când revin zilele cu temperaturi caniculare în vestul țării

Scris de Adriana Mit

Sunt așteptate ploi în zona de vest a țării până la mijlocul acestei săptămâni. De joi, vremea se încălzește în Banat, iar meteorologii anunță că vom avea parte chiar și de zile cu temperaturi caniculare. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo până în data de 4 septembrie.

Intervalul va debuta cu o vreme relativ răcoroasă (medii ale temperaturilor maxime de 24…27 de grade şi ale minimelor de 15…17 grade), apoi vremea se va încălzi semnificativ, astfel că în perioada 25-30 august vor fi din valori cu mult peste cele climatogic specifice şi izolat, la câmpie, posibil chiar caniculare; cele diurne vor fi de 32…34 de grade, iar noaptea se vor înregistra 18…21 de grade, mediat regional. Pentru finalul intervalului de anticipaţie (respectiv primele zile ale lunii septembrie) este estimat un regim termic mai ponderat, însă cu valori în general tot peste mediile multianuale”, a transmis ANM.

Potrivit meteorologilor, în primele zile va continua să plouă pe arii extinse şi pe alocuri se vor mai acumula cantităţi de apă însemnate, apoi doar izolat vor mai fi posibile ploi slabe. Ulterior, după 31 august, va creşte probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice).

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu