Timișorenii aprind lanternele în balcoane, în semn de solidaritate cu medicii care luptă cu coronavirus

Scris de Adriana Mit

Acțiune demnă de toată lauda inițiată de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Reprezentanții organizației îi îndeamnă pe timișoreni să iasă cu lanterne sau cu lumini, la ferestrele sau balcoanele propriilor locuințe, miercuri, 8 aprilie, timp de un sfert de oră, începând cu ora 21.00, în semn de solidaritate cu cei care sunt în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, prin intermediul acestei acțiuni se dorește transmiterea unui mesaj de încredere și curaj pentru românii care stau acasă. Totodată, prin acțiunea Luminează orașul prin tine, titlu inspirat de sloganul proiectului „Timișoara 2021”, organizatorii își propun să dea românilor speranță și curaj în această perioadă în care toată lumea este greu încercată de măsurile restrictive impuse de autorități, măsuri care au cu scopul de a limita răspândirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19.

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii dorește să transmită un mesaj de unitate la nivelul întregii comunități, deoarece fiecare dintre noi are un rol important în lupta pe care o ducem acum împotriva acestui virus. Cei care stau acasă opresc răspândirea coronavirusului, iar cei care sunt la datorie ne protejează, ne ajută, ne vindecă. Doar împreună, putem ieși învingători din această luptă, doar împreună, luminăm orașul!”, a declarat Horațiu Rada, președintele Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Asociațiile de locatari din Timișoara sunt rugate să susțină acest demers, prin răspândirea informațiilor la avizierele din scările de bloc. De asemenea, îndemnul a fost publicat pe paginile de Facebook și Instagram ale asociației, astfel încât timișorenii să se alăture inițiativei în număr mare.

Luminează orașul prin tine vorbește acum despre puterea noastră de a ne păstra încrederea și de a ne uni, din nou, așa cum doar Timișoara știe să o facă. În decursul istoriei noastre, am dat dovadă de atâtea ori că noi putem genera schimbarea, o schimbare în bine. România de astăzi nu putea să existe fără revoluția începută la Timișoara. România și Europa nu vor putea avea o Capitală Culturală în 2021, dacă nu oprim răspândirea acestui virus. Împreună, stăm acasă și ieșim la ferestre, împreună Luminăm orașul!”, a spus Simona Neumann, directorul executiv al asociației.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu