urs
urs

Un urs simpatic, filmat într-o pădure din vestul țării VIDEO

Imagini inedite cu un urs au fost făcute publice de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pe pagina de Facebook a instituției.

Astfel, într-un filmuleț se poate observa un urs simpatic care se sperie în fața camerei de monitorizare a faunei. Aceasta a fost amplasată de specialiștii Romsilva într-o pădure din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, din județul Hunedoara.

În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate. Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului. Pădurile din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina asigură faunei bogată toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, a informat Romsilva.

Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri.

Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului Hunedoara, în zona Munților Șureanu.

🆕 💯 Un urs simpatic 🐻 se sperie în fața camerei de monitorizare 🎥 a faunei 🐾 amplasată de specialiștii Romsilva într-o pădure 🌲🌳🌲 din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina ℹ️ În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi 🐾, folosindu-și toate simțurile dezvoltate. ▶️ Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat.ℹ️ Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de ‼️ cinci ori mai dezvoltat decât al omului.🆗 Pădurile 🌲🌳🌲 din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina asigură faunei 🐾 bogată toate condițiile de hrană, adăpost și liniște.ℹ️ Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale 🇷🇴 și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt #păduri 🌲🌳🌲🌳🌲ℹ️ Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului #Hunedoara, în zona Munților Șureanu.*****ℹ️ 🇬🇧 Funny bear into a forest in Grădiștea Munceului – Cioclovina Nature Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #GrădișteaMuncelului #Cioclovina

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Marţi, 7 aprilie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *