Mii de persoane au participat la Festivalul Medieval de la Timișoara FOTO

Scris de Adriana Mit

Au fost trei zile de poveste la Festivalul Medieval al Castelului Huniade, organizat în perioada 16 – 18 iulie în centrul Timișoarei. Muzeul Național al Banatului, organizatorul evenimentului, informează că mii de timișoreni şi turişti au participat la ediţia de anul acesta a festivalului, care a avut cea mai mare amploare de până acum.

Ca în fiecare an, festivalul a început cu o paradă medievală pe străzile Timișoarei. Cavalerii, domniţele, călăreţii, toboşarii, oştenii și menestrelii i-au încântat pe timișoreni cu apariţia lor spectaculoasă pe străzile oraşului. Totodată, spectacolele cu foc şi turnirurile i-au impresionat pe spectatori.

Atmosfera medievală a fost asigurată, pe parcursul celor trei zile, de peste 150 de cavaleri și domniţe de la diferite trupe de re-enactment din România. Aceștia au încântat publicul cu lupte cavalereşti, turniruri, dansuri, spectacole cu foc, şcoli de lupte, ateliere pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie. Artiştii – profesionişti sau amatori, meşteşugarii şi angajaţii Muzeului Național al Banatului au interacţionat cu vizitatorii, i-au integrat în spectacole, s-au fotografiat cu ei, au oferit explicaţii şi i-au ajutat pe cei prezenţi să facă o interesantă şi agreabilă călătorie în timp. Unele dintre cele mai apreciate momente de pe parcursul festivalului au fost spectacolele cu cai şi cele cu foc, care de fiecare dată au făcut ca aleea de acces să fie neîncăpătoare”, a transmis Muzeul Național al Banatului.

Festivalul Medieval al Castelului Huniade a fost organizat de Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu