Mai multe șanse de recuperare pentru copiii cu dizabilități psihice, mulțumită Clubului Rotary Cetate Timișoara

Scris de Adriana Mit

Copiii cu dizabilități psihice din județul Timiș au mai multe șanse de recuperare. Asta după ce Clubul Rotary Cetate Timișoara a dotat Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timişoara cu echipamente de EEG și monitorizare funcții vitale. De asemenea, clubul a dotat o casă de tip familial pentru copii din localitatea Mânăstire, comuna Birda.

Este vorba despre un proiect generos, valoarea sa fiind de zeci de mii de euro, colaborarea din acest an vizând trei obiective: dotarea cu echipamente medicale (trei monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale) pentru Centrul de Recuperare şi Rebilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timişoara; dotarea cu echipamente de stimulare senzorială pentru copiii cu dizabilităţi psihice (de tipul autismului sau a ADHD – ului); dotarea unei case de tip familial, imobilul fiind pus la dispoziţie de Primăria comunei Birda, clubul de servicii urmȃnd să o recondiţioneze şi să se ocupe de dotarea sa şi de oferirea tuturor articolelor ce vor fi necesare copiilor”, a informat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Monica Trușcă, directorul executiv al DGASPC Timiș, a vorbit despre susţinerea importantă oferită de ONG-urile partenere, dar și de Consiliul Județean Timiș.

Mulţumim Consiliului Judeţean pentru susţinerea oferită şi pentru faptul că a fost mereu aproape de nevoile sociale ale comunităţii. De asemenea, vreau să mulţumesc partenerilor noştri pentru că ne sunt alături şi pentru că, împreună reuşim să facem mai mult. Anul viitor vom continua proiectele comune, serviciile oferite copiilor cu dizabilităţi din comunitate fiind foarte importane, mai ales dacă ţinem cont de faptul că multe familii, cu posibilităţi financiare reduse, nu au posibilitatea să îşi permită costul unor servicii de recuperare private”, a afirmat Monica Trușcă.

Rotary Cetate Timișoara va susține în acest an proiecte în parteneriat cu DGASPC Timiş. Intervenim în comunitate acolo unde identificăm o nevoie, așa cum a fost cazul Casei Ioana de la Mȃnăstire, comuna Birda, unde vom face dotări de mobilier și cele necesare pentru funcționare, sau centrelor care oferă recuperare și reabilitare pentru copiii cu dizabilități, unde vom oferi echipamente medicale speciale. Ne bucură foarte tare că putem achiziționa echipamentul de Brain Mapping și neurostimulare, primul din această parte de țară care va funcționa într-un centru de stat.Susținem cu bucurie proiecte în zona socială și ne îndeplinim menirea de club de servicii în comunitate”, a declarat și Petru Deutsch, preşedintele Clubului Rotary Cetate din Timişoara.

Totodată, Monica Truşcă a precizat că în acest an şi în cursul anului viitor vor fi deschise noi case de tip familial, nevoile judeţului Timiş fiind mari, mai ales în condiţiile în care mulţi dintre copiii pentru care se instituie măsura plasamentului în regim de urgenţă provin din familii numeroase, cu cinci – șapte fraţi.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu