Fără biciclete sau motociclete pe traseele turistice ale unui parc național din Banat

Administrația Parcului Național Domogled – Valea Cernei a luat decizia de a monta panouri de avertizare la intrările în trasee, care interzic accesul bicicletelor și motocicletelor.

Asta după ce, susțin reprezentanții parcului național din Banat, au primit de mai multe ori sesizări și fotografii cu urmele lăsate de biciclete și motociclete pe traseele turistice de pe suprafața parcului.

Momentan au fost montate indicatoare la intrarea în nouă trasee (Cheile Pecinișcăi, Cheile Feregari, Crucea Albă, Izvorul Diana III, Grota Haiducilor, Ogașul lui Roșeț, Piatra Băniței, Cascada Vânturătoarea, Cheile Țâșnei), însă în perioada următoare vom monta și pe celelalte trasee. Cei care nu respectă aceste reguli vor fi sancționați conform legislației în vigoare„, a informat Parcul Național Domogled – Valea Cernei, pe Facebook.

Parcul Național Domogled – Valea Cernei este o arie protejată de interes național, situat în partea sud-vestică a României, pe teritoriile județelor Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *