Clădirea Liceului Pedagogic, una dintre cele mai frumoase din Timișoara, revine la frumusețea de odinioară

Scris de Adriana Mit

Clădirea care adăpostește Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, monument istoric, revine la frumusețea de altădată. Primăria Timișoara a început un amplu proiect de reabilitare, iar lucrările au ajuns la jumătate.

Până în prezent, a fost refăcut sistemul de hidroizolație și de colectare a apelor pluviale de pe acoperiș, inclusiv înlocuirea țiglei, termoizolarea podului și consolidarea acoperișului. Fațadele au fost zugrăvite, iar cărămida aparentă a fost curățată cu jet de apă, lucrările fiind aici finalizate în proporție de 80%. În prezent, se lucrează la reabilitarea completă a fațadei principale, urmând a fi efectuate și lucrările de termohidroizolare a acoperișului sălii de sport, de înlocuire a tâmplăriei și a țiglelor fisurate sau sparte”, a informat instituția.

Valoarea totală a proiectului este de 8,2 milioane de lei, cu TVA inclus. Proiectul de reabilitare termică a fațadelor și a acoperișului va genera economii de aproape 400.000 lei anual.

Pentru construcția clădirii, Primăria Timișoara a pus la dispoziție un teren de 8.703 metri pătrați pe care s-a zidit actualul edificiu între anii 1902 – 1903. Construită în stil neogotic englez, victorian, după planurile arhitecților Iacob Klein din Timișoara și Leopold Baumhorn din Budapesta, clădirea a costat 385 000 coroane.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu