Concerte la 35 de metri înălțime. Noi detalii despre proiectul prin care turnul de apă din Iosefin va fi pus în valoare

Scris de Adriana Mit

Un important obiectiv turistic al Timișoarei, aflat în paragină, va fi pus în valoare în viitorul apropiat. Este vorba de turnul de apă din zona Iosefin, care va fi reabilitat cu fonduri norvegiene, în cadrul unui proiect finanțat prin programul Ro-Cultura, în valoare de aproape două milioane de euro.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a venit cu noi detalii despre acest proiect, în cadrul unei postări făcute pe Facebook.

Tocmai ne-a fost aprobat la finanțare un nou proiect frumos, de data aceasta pe programul Ro-Cultura, un parteneriat cu Guvernul Norvegiei. Este vorba despre proiectul de restaurare și punere în valoare prin refuncționalizare ca centru cultural a Turnului de Apă din Iosefin, proiect în valoare de aproape 2 milioane de euro. Un concert la 35 de metri înălțime, sau o imagine panoramică la 45 de metri, o expoziție urmărită călcând pe urmele celor ce îi aveau grija acum mai bine de o sută de ani sau pur și simplu o cafea pe malul Begăi admirând monumentul, sunt doar câteva din experiențele ce le vom trăi în turnul reabilitat”, a explicat primarul Timișoarei.

Turnul de apă din Iosefin a făcut parte din sistemul de alimentare cu apă al Timișoarei de la începutul secolului al XX-lea. Turnul a fost ridicat între anii 1913 – 1914, ca frate geamăn al celui din cartierul Fabric, și are o înălțime de 52 metri. Edificiul se află pe lista monumentelor istorice ale Timișoarei.

 

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu