Peisaj de iarnă pe drumuri din vestul țării

Scris de Adriana Mit

Șoferii care circulă, în acest sfârșit de săptămână, pe unele drumuri din zona de vest a țării au parte de peisaje de iarnă parcă desprinse din povești. 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara informează că primele ninsori au căzut pe șoselele naționale din vestul țării.

Cinci utilaje pentru deszăpezire au intervenit azi noapte pe DN 58 și DN 57B din judetul Caraș-Severin, răspândind 21 de tone de material antiderapant. Carosabilul este umed pe toate drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest, iar pe DN 7A zona Obârșia Lotrului, DN 57B Oravița ieșire spre Bozovici și DN 58 Reșița-Anina drumul este umed, cu urme de zăpadă îmbibată cu material antiderapant de sub 1-2 cm”, a transmis DRDP Timișoara.

Instituția le amintește șoferilor că este obligatoriu ca vehiculele care tranzitează drumuri din zone montane să fie echipate de iarnă. În special, autovehiculele grele să fie echipate cu lanțuri, deoarece există risc de accidente, dar și de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acțiunea utilajelor de deszăpezire.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu