Timișenii iubesc mișcarea în natură! Peste 500 de persoane au pedalat, pe malul Begăi, în Serbia

Scris de Adriana Mit

Locuitorii din județul Timiș sunt încântați de faptul că autoritățile au luat decizia de a deschide un punct temporar de trecerea frontierei în Serbia, pe pista de biciclete de pe malul Begăi, care leagă Timișoara de orașul Zrenjanin. Consiliul Județean Timiș informează că peste 500 de persoane au pedalat, pe malul Begăi, în Serbia, în ultimul weekend.

Numărul timișenilor care au traversat frontiera româno-sârbă pe două roți a crescut față de luna trecută. Inițiativa Consiliului Județean Timiș prin care s-a cerut Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, este apreciată din ce în ce mai mult, dovadă fiind prezența înregistrată la sfârșitul săptămânii trecute, în 29 și 30 aprilie, la punctul de control de pe malul Begăi, la granița cu Serbia. În cele două zile de funcționare, peste 520 de persoane au profitat de oportunitatea de trecere a frontierei pe la punctul destinat traversării cu bicicleta”, a transmis instituția.

Pe pista care leagă Timișoara de Zrenjanin,s-au aventurat 213 persoane în cursul zilei de sâmbătă și 315, duminică. Vremea frumoasă, ideală pentru o plimbare pe bicicleta, cu familia sau prietenii, precum și weekendul prelungit, au contribuit în plus la alegerea acestei modalități active de petrecere a timpului liber.

Mă bucur că atât de mulți timișeni au trecut granița în acest sfârșit de săptămână, beneficiind de oportunitatea de legătură între cele două țări. Succesul inițiativei Consiliului Județean Timiș reprezintă un impuls pentru autoritățile din cele două regiuni să dezvolte proiecte comune în interesul cetățenilor și să susțină un stil de viață sănătos”, a afirmat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Conform planificării existente, următorul interval în care se va putea face traversarea între cele două țări este programat la sfârșitul acestei luni, în zilele de 27 – 28 mai.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu