Conacul din Foeni, o bijuterie arhitecturală, promovat în cadrul Balului Mocioni

Scris de Adriana Mit

La Timișoara se pregătește prima ediție a Balului Mocioni.

Evenimentul va avea loc vineri, 26 aprilie, la Muzeul Național de Artă, aflat în Piața Unirii, și își propune să celebreze patrimoniul unic reprezentat de conacul din localitatea Foeni, din județul Timiș.

Finanțat prin Granturile SEE 2014–2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, proiectul de reabilitare și revitalizare a Conacului Mocioni se apropie de sfârșit. Lucrările pe șantierul din Foeni continuă până în decembrie 2024, dar activitățile culturale pentru acest an se vor închide cu balul menit să aducă conacul în atenția specialiștilor preocupați de restaurarea și refuncționalizarea monumentelor istorice.

Ne propunem să facem o tradiție din Balul Mocioni, iar odată finalizate lucrările la conac, să primim publicul la mai multe evenimente care să evoce atmosfera istorică din anii de glorie ai conacului„, a afirmat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, instituție lider de proiect.

Pe lângă momentele festive, anul acesta, Balul Mocioni va cuprinde un Artist Talk cu artiștii islandezi care au contribuit la expoziția itinerantă „Heritage of the Past-Future of the Community”.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu