Domeniul Regal Săvârșin își redeschide porțile pentru turiști cu festivalul „Suflet de România”

Scris de Adriana Mit

Turiștii din zona de vest a țării sunt așteptați, în acest sfârșit de săptămână, în localitatea Săvârșin, din județul Arad.

Domeniul Regal Săvârșin își redeschide porțile pentru public cu un festival intitulat „Suflet de România”, care are loc în perioada 27 – 28 aprilie.

Bucură-te de tot ce are mai bun de oferit România autentică pe 27 și 28 aprilie, la a doua ediție a festivalului Suflet de România, pe Domeniul Regal Săvârșin. Gustă din bucatele pregătite cu drag de micii producători locali, descoperă tainele meșteșugarilor de altădată și bucură-te de spectacolele de dans popular și de concertele unora dintre cei mai îndrăgiți artiști, precum Narcisa Suciu, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Florin Chilian”, transmit organizatorii.

Intrarea la festival este gratuită.

Festivalul de tradiții și meșteșuguri populare “Suflet de România” este realizat de Fundația Colecția Regală în parteneriat cu Profi România. Publicul este așteptat în Parcul Regal Săvârșin între ora 12.00 și ora 19.00, în fiecare dintre cele două zile. Intrarea se va face pe la poarta din Valea Troașului, în partea de nord-est a parcului.

Ca și anul trecut, festivalul va reuni meșteșugari, producători locali, artizani, precum și artiști plastici și muzicieni, care vor prezenta publicului lucrările lor inspirate din tradiția popular românească a diverselor regiuni din țară. Vor fi organizate ateliere de meșteșuguri și jocuri pentru copii, conduse de organizații caritabile și asociații culturale.

Sâmbătă, 27 aprilie, la ora 15.30, va avea loc deschiderea oficială a târgului, iar apoi, începând cu ora 16.00, părintele Constantin Necula va susține una dintre conferințele cu care a bucurat oamenii de pretutindeni. Seara se va încheia cu un concert susținut de Narcisa Suciu și Ducu Bertzi.

Duminica, 28 aprilie, în încheierea festivalului, de la ora 17.00, vor concerta Vasile Șeicaru și Florin Chilian.

În zilele de 27 – 28 aprilie, Satul Regal va fi deschis publicului între ora 09.00 și ora 18.00. Parcul Regal va fi închis în acel sfârșit de săptămână. Începând de sâmbătă, 4 mai, Satul Regal, Casa Ceaiului, Muzeul Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai și Magazinul de Suveniruri pot fi vizitate în fiecare săptămână, în zilele de sâmbătă și duminică, între ora 09.00 și ora 18.00”, a informat Familia Regală a României.

Începând cu ziua de 4 mai, în fiecare sâmbătă și duminică, Parcul Regal poate fi vizitat numai cu înscriere prealabilă, fie la telefonul 0770 562 822, fie pe e-mail, la contact@savarsinregal.ro. Vizitarea parcului se face în prezența unui ghid, în grupuri organizate doar la ora 11.00, la ora 13.00 și la ora 15.00.

În cazul în care nu aveți cu ce să ajungeți la Săvârșin  sau doriți să vă bucurați de experiențe minunate în mijlocul naturii, Mircea Zăhan, un tânăr care promovează frumusețile din România, organizează excursii frecvent din Timișoara și din Arad.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu