Pasarela pietonală Gelu, peste râul Bega, modernizată cu aproape 2,5 milioane de euro

Scris de Adriana Mit

Pasarela Gelu – Crizantemelor, care leagă cartierul Iosefin de Dâmbovița, va beneficia de o investiție importantă. Primăria Timișoara informează că a semnat contractul pentru lucrările de reabilitare a podului pietonal peste râul Bega. Se vor face atât lucrări de consolidare a structurii și extinderea pe laterală, cât și conectarea podului cu pistele de bicicletă existente.

Începem un proiect important pentru timișorenii care locuiesc în Iosefin și Dâmbovița: pasarela Gelu devine un coridor velo și pietonal care face legătura între cele două maluri ale Begăi. Pista de biciclete de pe pasarelă va fi conectată cu pistele de pe malul Begăi și va fi accesibilă pentru toată lumea. Adică, nici părinții cu cărucioare, nici bicicliștii și nici persoanele în scaun cu rotile nu vor mai depune eforturi să ajungă pe pasarelă. Acea imagine cu oameni cărând biciclete sau cărucioare va dispărea”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

În urma reabilitării, podul va avea piste de biciclete, zonă verde și spațiu pentru deplasarea pietonilor. Acesta va fi iluminat arhitectural și pietonal, lucru care va putea fi admirat de la distanță de pe promenadă.

Podul pietonal a fost construit acum mai bine de 70 de ani, în 1949, are o lungime de 46 de metri şi o lăţime de 2,20 metri și este într-o stare avansată de degradare, fiind afectată inclusiv structura sa de rezistență.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de șase luni. Valoarea contractului de execuție este de 12,17 milioane lei, cu TVA inclus, fondurile provenind exclusiv din bugetul local.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu