Plantare pe un deal din Timiș. Vor fi sădiți peste 10.000 de puieți de salcâm

Scris de Adriana Mit

Locuitorii din județul Timiș care iubesc natura sunt invitați la plantare de către organizatorii CODRU Festival. Aceștia anunță că, în perioada 8 – 9 aprilie, are loc cea de-a treia sesiune de plantare. Anul acesta a fost aleasă o nouă locație. Și anume, Două Dealuri din Recaș, aflat la o distanță de 25 kilometri de Timișoara.

Participarea este gratuită, ustensilele necesare plantării sunt asigurate de către organizatori. Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10.00 – 18.00. Sesiunile de plantare se vor realiza, din oră în oră, în grupuri de câte maxim 50 de persoane și vor fi supravegheate de către organizatori. Cei care doresc să se alăture campaniei de plantare se pot înscrie AICI!

Ne bucurăm că anul acesta mergem într-o nouă locație, unde natura are nevoie de noi. Zona unde vrem să plantăm minim 10.000 de puieți de salcâm este un deal pe care ne dorim să îl împădurim pentru a reface ecosistemul locației. Acolo este și o zonă mlaștinoasă care are nevoie de consolidare”, a declarat Victor Balaniuc, General Manager CODRU Festival.

Timp de două zile participanții se vor bucura de natură și voie bună. Va fi amenajată o zonă de relaxare cu muzică și voie bună, iar copiii se vor bucura de zonele special amenajate pentru ei cu mai multe activități distractive. Seara va fi organizat un foc de tabără cu povești din CODRU.

Primele două sesiuni de ecologizare, organizate în 2019 și 2022, au avut loc la Pădurea Bistra. În cele două sesiuni de plantare au fost sădiți 8.000 de puteți.

CODRU Festival face parte din programul cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu