Cameră modernă pentru audierea copiilor amenajată din donații, la Judecătoria Timișoara FOTO

Scris de Adriana Mit

Ce nu face statul român, realizează oamenii inimoși. Judecători și grefieri au pus până de la mână, astfel încât în cadrul Judecătoriei Timișoara să poată fi realizată o cameră modernă pentru audierea copiilor. În acest demers instituția a fost ajutată și de către angajați ai Penitenciarului Timișoara, care au venit în timpul lor liber pentru a zugrăvi încăperea.

Amenajarea camerei pentru audierea copiilor a fost finalizată în această săptămână, iar încăperea a primit numele „Camera Fluturilor”.

De ce fluturi? Pentru că așa vedem fiecare copil… diferit, special, perfect. Ne-ar fi plăcut să fie gata mai demult, dar anul ce a trecut ne-a stabilit în mod forţat alte priorităţi. O să spunem că mai bine mai târziu… Sperăm ca această cameră să facă experienţa de a veni la instanţă mai ușoară și, de ce nu, chiar mai plăcută pentru fiecare copil. În același timp, sperăm să fie un mediu în care judecătorii să ajungă mai ușor la acești copii, iar asta să îi ajute în deciziile pe care trebuie să le ia. Camera este realizată din contribuţia judecătorilor și grefierilor, pentru că fiecare dintre noi a înţeles necesitatea unui astfel de spaţiu. Ne-au ajutat și angajaţi de la Penitenciarul Timișoara, care în timpul lor liber au zugrăvit încăperea. Am pus timp, suflet și speranţe în acest proiect și suntem foarte bucuroși că am reușit să îl finalizăm”, a informat conducerea Judecătoriei Timișoara.

Camera destinată audierii copiilor se află la etajul 3 al Palatului Dicasterial și o să fie pusă și la dispoziţia Tribunalului Timiș și a Curţii de Apel Timișoara.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu