Emoționant: două surori abandonate la naștere, crescute de către măicuțele dintr-o mănăstire din Banat

Scris de Adriana Mit
Gest demn de toată lauda făcut de părintele și măicuțele dintr-o mănăstire din Banat. Aceștia au adoptat două surori, de șase ani și un an și două luni, care au fost abandonate în spital de către mama lor, imediat ce le-a adus pe lume.
Este vorba de părintele duhovnic Casian și măicuțele de la mănăstirea „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din stațiunea Poiana Mărului, aflată în județul Caraș-Severin.
Povestea emoționantă a fost făcută publică de către administratorii paginii de Facebook Banatul Montan.
Cele două fetițe au fost abandonate imediat după naștere în spital. Părintele și măicuțele de aici le-au luat de la o lună, respectiv două luni, le-au îngrijit și le-au crescut. Acum, fetița cea mare, Elena, are 6 ani și jumătate și merge la școală la Oțelu Roșu, cu naveta drumului de la mănăstire la școală. Cea mică, Ana Maria, are un an și două luni. Elena s-a născut cu o mare problemă de vedere, dar datorită puterii lui Dumnezeu și prin efortul oamenilor de aici, a suferit două operații la ochi, la Chișinău, și acum vederea este refăcută în proporție de 60%. Ana-Maria, fetița cea mică, este sănătoasă și voioasă și crește în dragostea oferită de măicuțe și părintele Casian. La finalul discuției, părintele ne spune: „Inițial, credeam că noi am oferit și fetițele au primit, dar acum nu mai știu cine oferă și cine primește. Am învățat foarte mult de la fetițe, am primit foarte multă bucurie, suntem recunoscători de această șansă!„, au povestit administratorii paginii Banatul Montan.
Lucrările la mănăstirea din stațiunea Poiana Mărului au început înainte de 1989 și au fost finalizate în anul 2002. Mănăstirea se află într-un loc natural de vis, în inima Munților Țarcu, la o altitudine de 500 metri. În această stațiune, turismul pentru sănătate este la el acasă, datorită aerului puternic ozonat, unic în Europa. Dacă în toată lumea se folosesc aparate şi tratamente costisitoare pentru obţinerea ozonului, în Poiana Mărului ozonul se găseşte în mod natural.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu