Bicicliștii se pot plimba din nou din Timișoara în Serbia, pe malul Begăi

Scris de Adriana Mit

Iubitorii mersului pe două roți se pot plimba și în acest weekend pe pista de biciclete de pe malul Begăi, din Timișoara până în Serbia.

Continuă inițiativa Consiliului Județean Timiș de facilitare a traversării frontierei româno-sârbe. Astfel, și în acest weekend se va putea trece pe la punctul de frontieră înființat la Uivar, pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin”, a informat CJ Timiș.

Mai precis, punctul temporar de trecere a frontierei pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Serbia va fi deschis sâmbătă, 27 mai, și duminică, 28 mai, între orele 08.00 – 20.00.

Traseul pe două roți are o lungime de aproximativ 70 de kilometri și leagă Timișoara de orașul sârbesc Zrenjanin. Pista de biciclete de pe malul Begăi are o lungime de 37 kilometri pe teritoriul României, fiind realizată de la podul Modoș din Timișoara până la frontieră, în cadrul unui proiect transfrontalier România – Serbia, în valoare de 2,4 milioane de euro.

Pista de biciclete de pe malul Begăi este ideal a fi parcursă de către iubitorii de mișcare și de natură. Pista este amenajată pe digul de pe malul Begăi, astfel că bicicliștii au parte de o mulțime de peisaje naturale, iar plimbarea pe două roți este una relaxantă.

Aceasta este cea mai lungă pistă de cicloturism din România.

Weekendurile în care punctul temporar de trecere a frontierei cu Serbia de pe pista de biciclete de pe malul Begăi va mai fi funcțional sunt: 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie; 28 – 29 octombrie.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu