În centrul Timișoarei va fi realizat un Muzeu al Cetății

Scris de Adriana Mit

O clădire importantă din centrul Timișoarei va fi transformată în centru cultural. Este vorba de imobilul aflat pe str. Mărășești care a adăpostit, până în urmă cu câțiva ani, Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal Timișoara.

Primăria Timișoara a predat, astăzi, amplasamentul pentru începerea șantierului la Centrul Multicultural Mărășești, după ce săptămâna trecută a fost semnat contractul cu firma care va efectua lucrările.

Valoarea totală a investiției este de peste 21 de milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de realizare este de doi ani.

Suprafața totală ce urmează a fi refuncționalizată este de 6.036 mp și va cuprinde: Muzeul Cetății (demisol și parter), Centrul cultural polivalent, care va coordona întreaga activitate culturală a Timișoarei, inclusiv evenimentele legate de Timișoara Capitală Culturala Europeană (demisol și parter), Centrul Cultural Francez și Centrul Cultural German (et. 1 și pod amenajat).

Clădirea care va adăposti Centrul Cultural Mărășești este datată din 1754-1757, fiind refăcută în secolul XIX. Destinația inițială a fost de spital municipal, primul din România, cu 24 de ani înaintea Vienei și cu 34 de ani înaintea Budapestei, în prezent imobilul adăpostind parțial (în curs de relocare) o secție a Spitalului Municipal Timișoara.

Se estimează că centrul multicultural va fi vizitat de peste 1.000 de persoane zilnic.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu