În centrul Timișoarei va fi realizat un Muzeu al Cetății

O clădire importantă din centrul Timișoarei va fi transformată în centru cultural. Este vorba de imobilul aflat pe str. Mărășești care a adăpostit, până în urmă cu câțiva ani, Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal Timișoara.

Primăria Timișoara a predat, astăzi, amplasamentul pentru începerea șantierului la Centrul Multicultural Mărășești, după ce săptămâna trecută a fost semnat contractul cu firma care va efectua lucrările.

Valoarea totală a investiției este de peste 21 de milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de realizare este de doi ani.

Suprafața totală ce urmează a fi refuncționalizată este de 6.036 mp și va cuprinde: Muzeul Cetății (demisol și parter), Centrul cultural polivalent, care va coordona întreaga activitate culturală a Timișoarei, inclusiv evenimentele legate de Timișoara Capitală Culturala Europeană (demisol și parter), Centrul Cultural Francez și Centrul Cultural German (et. 1 și pod amenajat).

Clădirea care va adăposti Centrul Cultural Mărășești este datată din 1754-1757, fiind refăcută în secolul XIX. Destinația inițială a fost de spital municipal, primul din România, cu 24 de ani înaintea Vienei și cu 34 de ani înaintea Budapestei, în prezent imobilul adăpostind parțial (în curs de relocare) o secție a Spitalului Municipal Timișoara.

Se estimează că centrul multicultural va fi vizitat de peste 1.000 de persoane zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *