Ziua porților deschise în situl Costești-Cetățuie

Pasionații de istorie, și nu numai, sunt așteptați să ia parte sâmbătă, 17 iulie, începând cu ora 10.00, la Ziua porților deschise în situl Costești-Cetățuie. Evenimentul este organizat de către participanții la prima școală de vară de arhitectură și arheologie desfășurată la cetățile dacice din Munții Orăștiei.

Programul cuprinde vizite ghidate în sit, prezentarea rezultatelor cercetărilor arheologice, ale documentării de arhitectură și ale intervențiilor de întreținere și conservare primară a zidurilor antice, desfășurate în cadrul școlii de vară. Vă vor fi gazde și ghizi studenții care pe parcursul celor două săptămâni au luat contact cu problemele și temele specifice ale cercetării și protejării monumentelor arheologice, într-o abordare aplicată, interdisciplinară. Programul include și o expoziție a propunerilor de prezentare și interpretare a sitului arheologic, formulate de participanții la școala de vară. Alături de studenți vor fi prezenți îndrumătorii – arheologi, arhitecți, restauratori – care au coordonat modulele de specialitate ale școlii de vară”, a informat Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara.

Cetatea dacică Costești – Cetățuie este una dintre cele șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO din România. Cetatea a fost construită în secolul I î.Hr. cu scop de protecție împotriva cuceririi romane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *