Teatru pirotehnic, jonglerii cu foc și parada cavalerilor la Festivalul Medieval din Timișoara

Scris de Adriana Mit

Spectatori de toate vârstele sunt așteptați să participe la o nouă ediție a Festivalului Medieval, care va reînvia atmosfera Evului Mediu în centrul Timișoarei, timp de câteva zile. Evenimentul este organizat de Muzeul Național al Banatului împreună cu Consiliul Județean Timiș, în perioada 16 – 18 iunie, în parcul Castelului Huniade.

Festivalul Medieval al Castelului Huniade se transformă încet, încet într-o tradiție a Timișoarei, dar și a județului. A fost creat pe de o parte din dorința de celebrare a istoriei, dar și din ideea de a ne transpune, pentru câteva zile, într-o lume fascinantă a poveștilor cu domnițe, cavaleri ori meșteșugari iscusiți, un timp al onoarei și frumosului, îmbinat cu tradiții, muzică, dans și bucate alese”, a transmis Muzeul Național al Banatului.

Programul din cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Medieval este unul bogat. Astfel, în prima zi, începând cu ora 20.00, are loc o paradă în centrul Timișoarei, la care vor participa cavaleri în armură, războinici nomazi, arcași, mercenari și ostași otomani. Traseul paradei este: Castelul Huniade – Piața Victoriei – Str. Alba Iulia – Piața Libertății – Str. Vasile Alecsandri – Piața Unirii – Str. Augustin Pacha – Str. Eugeniu de Savoya – Piața Țarcului și retur pe Str. Eugeniu de Savoya – Str. Vasile Alecsandri – Piața Libertății – Str. Alba Iulia – Piața Victoriei – Castelul Huniade. Seara se încheie cu un recital muzical, un concert și un spectacol de jonglerii cu foc.

Sâmbătă, în a doua zi a festivalului, vor avea loc, printre altele, ateliere meșteșugărești, o expoziție interactivă de spade și săbii autentice, lupte pedestre, dansuri câmpenești și de curte, precum și o paradă a cavalerilor. Buna dispoziție va fi întreținută de cântecele menestrelilor, farse și dansuri medievale. Seara, publicul va avea parte de un spectacol de teatru pirotehnic cu muzică live.

Duminică, 18 iulie, printre altele, vor fi prezentate obiceiuri de vânătoare din Evul Mediu, evenimentul urmând a se încheia la ora 15.00 cu salutul participanților.

Accesul la Festivalul Medieval al Castelului Huniade se va face pe baza dovezii de vaccinare sau pe baza unui rezultat negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, un test antigen rapid, negativ, nu mai vechi de 48 de ore, este suficient pentru accesul la spectacolele de la festival. Participarea este condiționată de respectarea măsurilor de distanțare socială și sanitare în vigoare”, a transmis Muzeul Național al Banatului.

Programul complet al Festivalului Medieval este disponibil AICI!

 

 

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu