Mai mult loc de bronzat: plaja din Eforie va fi extinsă cu 50 de hectare

Vești bune pentru românii care și-au propus să-și petreacă vacanța de vară pe litoralul românesc. Plaja din Eforie urmează să fie extinsă cu 50 de hectare, în cadrul unui proiect de protecție și reabilitare a litoralului românesc al Mării Negre.

Potrivit Mediafax, proiectul de extindere a plajei face parte dintr-un program mai amplu de protecție costieră, început în anul 2013 și care conține 16 loturi, împărțite în două faze, cu un buget total de aproximativ un miliard de euro.

În cadrul lucrărilor se vor executa șapte structuri de piatră și se vor plasa aproximativ patru milioane de metri cubi de nisip, ceea ce va conduce la creșterea suprafeței de plajă cu aproximativ 50 de hectare.

Vrem să avem un litoral modern, pus la punct din punct de vedere turistic și să protejăm biodiversitatea de aici. Pe lângă cele 50 de hectare de plajă nouă, câștigăm și peste 2,9 hectare de biodiversitate marină pentru două specii protejate de scoici”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, în cadrul unei conferințe de presă.

Vara aceasta, și turiștii din Mamaia se vor bucura de o suprafață mai mare de plajă. „Vom pompa aproximativ 4,3 milioane de metri cubi și plaja va avea o lățime medie de 100 metri peste tot”, afirma la începutul anului Sorin Cătălin Crețu, Country Manager Boskalis.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *