Încă un fost cinematograf de stat din Timișoara va fi salvat. Se transformă în centru educațional

Scris de Adriana Mit

Primăria Timișoara este la un pas de a începe lucrările în vederea salvării a încă unui fost cinematograf de stat. Este vorba de cinema Freidorf, care va fi transformat în centru cultural și educațional. În această săptămână, instituția a atribuit contractul de execuție societății Nedex Grup, declarată câștigătoare dintre cei trei participanți la licitație, cu o valoare a ofertei de aproape 2,2 milioane de lei, fără TVA.

În anul Capitalei Culturale, punem pe primul loc cartierele orașului. Dacă în Kuncz ne apropiem de finalizarea noului Centru Cultural și Educațional, o investiție de peste 7 milioane de lei care va ajuta copiii din zonă să își descopere adevăratul potențial, în Freidorf pornim acum o investiție similară, pe amplasamentul fostului cinematograf. Transformăm prin educație, cultură și noi servicii sociale, fiecare cartier al orașului, proiectul Capitalei Culturale fiind doar punctul de pornire al ambițiilor pe care le avem pentru acest oraș”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Cinematograful Freidorf va fi transformat într-un spațiu cultural și educațional în beneficiul comunității.

Centrul Cultural și Educațional Freidorf, amplasat pe str. Nicolae Andreescu nr. 97, va dispune de toate echipamentele și dotările necesare specifice unei săli multifuncționale și va oferi servicii culturale și sociale, respectiv informare și consiliere psiho-socială, consiliere familială, consiliere vocațională, terapie ocupațională, grupuri suport, servicii medicale de bază și altele pentru toate categoriile de vârstă, de la copii la seniori. Clădirea va fi astfel configurată astfel încât să permită amenajarea spațiului în funcție de necesități”, a informat Primăria Timișoara.

Obiectivul va fi realizat cu fonduri europene prin programul POR 2014-2020, valoarea totală investiției fiind de 3,3 milioane de lei, cu TVA inclus. Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 15 luni.

Cinematograful din Freidorf este unul dintre cele cinci instituții culturale din Timișoara de acest tip incluse într-un program de reconversie culturală, alături de Timiș, Fratelia, Dacia și Studio.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu