Festivalul Micilor, la Timișoara. Când are loc

Scris de Adriana Mit

Tradiționalii mici vor fi celebrați printr-un eveniment în stil specific românesc, la Timișoara, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Este vorba de Festivalul Micilor, care va avea loc în perioada 2 – 4 octombrie la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. De asemenea, în cadrul evenimentului, vor fi promovați producători locali și preparatele tradiționale specifice culturii locale, începând de la mici și până la cârnații proaspeți și afumați, brânzeturi tradiționale, pâine, produse lactate, zacuscă preparată după rețete tradiționale, vinuri, must și băuturi fine, miere și dulcețuri aromate.

Programul festivalului este unul interactiv și antrenant care să atragă mai multe categorii de vârstă. Astfel, vor fi organizate: degustări cu vânzare la preț de producător, în cadrul standurilor producătorilor locali; program artistic (dansatori și interpreți de muzică populară); tombolă cu premii; concursuri cu premii de mâncat mici și cârnați.

Totodată, vor fi amenajate un spațiu de joacă și ateliere pentru copii, iar o echipă de animatori va încuraja participarea familiilor cu copii.

Programul este următorul: vineri, între orele 13.00-21.00, sâmbătă și duminică între orele 11.00-21.00.

În fiecare din cele trei zile, la ora 16.00, va avea loc concursul cu premii ”Câți mici poți mânca în 5 minute?” Se pot înscrie 5 participanți din mulțime care vor încerca să mănânce cât mai mulți mici într-un interval de 5 minute, iar câștigătorul va primi o diplomă și un voucher în valoare de 300 lei pentru cumpărături în magazinele Nora Carmangerie”, a transmis CCIA Timiș.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu