De poveste! Peisaj idilic la început de vară, la Lacul Ochiul Bei FOTO

Scris de Adriana Mit

În cazul în care nu v-ați făcut încă planuri pentru minivacanța dintre Ziua Copilului și Rusalii, o variantă pe care nu aveți cum să o regretați este de a vizita Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.

Aici se află un loc unic în România, deosebit de frumos. Este vorba de Ochiul Bei, iar peisajul din jurul acestui lac turcoaz este de-a dreptul spectaculos la început de vară. Lacul Ochiul Bei este înconjurat de copaci, a căror culoare verde se oglindește în apa limpede.

Lacul se găsește în județul Caraș-Severin, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița. Este un lac carstic care are o suprafață de 284 mp și o adâncime maximă de 3,6 metri. Lacul are forma unui ochi, de aici și numele de Ochiul Beiului, iar apa este foarte curată, astfel că pot fi admirați păstrăvii în timp ce înoată.

Se crede că Lacul Ochiul Beiului ar alunga inclusiv depresia și tristețea, datorită frumuseții sale, fiind înconjurat de o pădure de brazi. Se spune că dacă petreci măcar câteva minute pe marginea acestui lac, în mijlocul naturii, uiți de stres și griji, astfel că te întorci mai relaxat din drumeție.

Lacul Ochiul Beiului este monument al naturii, fiind protejat prin lege, motiv pentru care și scăldatul în el este interzis. Persoanele care se aventurează să facă asta riscă amenzi uriașe.

Foto: Facebook Ochiu Bei

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu