Turnul de Apă din Iosefin, reabilitat cu fonduri norvegiene

Scris de Adriana Mit

Vești excelente cu scopul valorificării potențialului turistic al Timișoarei. Nouă proiecte din întreaga țară, printre care și unul depus de Primăria Timișoara, au fost selectate pentru a primi fonduri norvegiene în cadrul apelului Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice din Programul Ro-Cultura.

Este vorba despre proiectul referitor la transformarea turnului de apă din zona Iosefin din Timișoara în centru cultural. Valoarea finanțării nerambursabile a proiectului se ridică la 1,8 milioane de euro.

De asemenea, și alte proiecte din vestul țării au primit finanțare norvegiană. Și anume, Primăria Reșița primește 1,8 milioane de euro pentru proiectul „Restaurarea și revitalizarea patrimoniului cultural – Centru„, Primăria Băile Herculane a câștigat o finanțare nerambursabilă de 1,8 milioane de euro pentru proiectul „Consolidare, restaurare și amenajare casă de cultură – Vila Elisabeta”, iar Primăria Hunedoara a primit 1,9 milioane de euro pentru „Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european„.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu