Timișoara intră pe harta României cu un nou produs turistic

Vești bune în ceea ce privește turismul din Timișoara. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș informează că Timișoara a intrat pe harta României cu un nou produs turistic. Astfel, Muzeul de Transport Public “Corneliu Mikloși”, Uzina de Apă Industrială și Uzina de Apă nr. 1 Urseni (viitorul Muzeu al Apei Timișoara) fac parte acum din Ruta Regională a Patrimoniului Industrial.

Recunoscută ca parte a Rutelor Cultural Turistice din România, ruta va fi extinsă cu obiective din Timișoara și județ și contribuie la conștientizarea actorilor din turism asupra semnificației patrimoniului cultural material și imaterial în contextul valorificării economice durabile. Rutele culturale europene sunt o nouă formă de turism, care câştigă tot mai mult teren și contribuie la promovarea identităţii locale şi a patrimoniului local„, a informat APDT Timiș.

România are la acest moment 49 de Rute Cultural Turistice recunoscute, iar Timișoara a debutat pe acestea cu Muzeul Satului Bănățean ca parte a Rutei Naționale a Muzeelor Etnografice în aer liber din România.

Programul Rute Culturale lansat de Consiliul Europei în 1987 demonstrează modul în care patrimoniul din diferite țări ale Europei contribuie la un patrimoniu cultural comun„, a mai transmis APDT Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *