Se încălzește vremea în vestul țării. Termometrele vor arăta și 21 de grade Celsius

Scris de Adriana Mit

Vești bune aduse de meteorologi, care au făcut publică prognoza meteo până în data de 11 aprilie, în Banat. Vom avea parte de vreme frumoasă în vestul țării, în următoarea perioadă, astfel că termometrele vor arăta chiar și peste 20 de grade Celsius. Totuși, din 3 aprilie, sunt așteptate oscilații termice destul de importante.

În prima parte a intervalului, vremea va fi în încălzire treptată, astfel că temperatura aerului va creşte de la valori sub normele perioadei la început (maxime de 12…14 grade şi minime de 3…5 grade) la o medie a celor diurne de 18…20 de grade şi nocturne de 6…8 grade, peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime în medie de 18…22 de grade) vor alterna cu perioade caracterizate de o vreme mai rece (valori la amiază de 12…15 grade). În tot acest interval, mediat regional, minimele termice vor fi de 3…8 grade„, a informat Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, în data de 2 aprilie vor fi local manifestări de instabilitate atomsferică (averse, descărcări electrice), ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, probabilitatea pentru ploi temporare va fi relativ ridicată, în vestul țării.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu