Castelul Huniade, cea mai veche clădire din Timișoara, la un pas să fie restaurat

Scris de Adriana Mit

Castelul Huniade, cea mai veche clădire din Timișoara, aflat chiar în centrul Timișoarei, este tot mai aproape de a fi restaurat.

Consiliul Județean Timiș a reușit să atragă o finanțare de 35 milioane lei, prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, pe lângă cea de 32 milioane lei, prin PNRR. Ambele contracte sunt semnate.

Restaurare arhitecturală conform soluțiilor originare de la 1856, consolidare și punere în valoare după 30 de ani de încercări! Avem deja două contracte de finanțare semnate pentru Castelul Huniade, unul de 35 de milioane lei și unul de 32 milioane lei. În acest mandat, pentru cea mai veche clădire din Timișoara, mi-am propus ținta de finanțare de peste un miliard de lei, am atins deja 70% din obiectiv, iar echipa de management al proiectelor din cadrul Consiliului Județean Timiș lucrează la concretizarea unei a treia surse de finanțare prin Programul Intereg VI – A România Ungaria (Ro – HU)”, a afirmat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Potrivit șefului CJ Timiș, proiectul tehnic este complet, astfel că în curând va fi demarată procedura de licitație publică pentru a se putea da ordin de începere a lucrărilor.

Castelul Huniade va deveni un pol cultural regional, un muzeu contemporan polivalent și dinamic, dedicat atât conservării și prezentării colecțiilor, cât și educării și dezvoltării culturale a vizitatorilor de toate vârstele”, a precizat Alin Nica.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu