Două orașe și o comună din vestul țării au devenit stațiuni turistice de interes local

Scris de Adriana Mit

România are 35 de noi stațiuni turistice de interes local. Asta după ce Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre în acest sens.

Încă o veste bună, la final de an! România are 35 noi stațiuni turistice de interes local. Începând de acum, acestea se vor putea bucura de noi oportunități de dezvoltare, printre care menționez atragerea de investitori și finanțări, în scopul maximizării potențialului zonelor și, foarte important, o creștere a numărului de vizitatori. Mai mult decât atât, destinațiile cărora le-a fost acordat noul statut vor putea fi parte din reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, având de acum posibilitatea, conform criteriilor mininale, să înființeze și să operaționalizeze o astfel de entitate la nivel local. Felicitări tuturor!”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Pe listă se află și trei localități din zona de vest a țării. Este vorba de orașul Ineu, din județul Arad, precum și de zona turistică a orașului Vulcan și comuna Sălașu de Sus, din județul Hunedoara.

Pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localități ca stațiuni de interes local vor crea un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate ca staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone”, a transmis Ministerul Turismului.

Până la acest moment, în România sunt atestate 54 de stațiuni turistice de interes național și 147 de interes local.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu