O nouă pedalare din Timișoara până în Serbia, pe malul Begăi FOTO

Scris de Adriana Mit

Iubitorii mersului pe două roți pot ajunge și în acest sfârșit de săptămână din Timișoara în Serbia, pe bicicletă, pe pista realizată pe malul râului Bega.

Consiliul Județean Timiș anunță că se deschide din nou punctul temporar de trecere a frontierei de la Otelec, spre Serbia. Granița va putea fi tranzitată pe bicicletă în zilele de 3 și 4 iunie, între orele 08.00 – 20.00, în baza unui act de identitate.

„Ziua Mondială a Bicicletei, marcată în 3 iunie, este un motiv în plus de sărbătoare și de petrecere a timpului în aer liber. În ultimii ani, CJ Timiș a avut mai multe inițiative de încurajare a utilizării bicicletei. Acestea s-au concretizat prin preluarea în administrare a pistei de-a lungul canalului Bega, prin elaborarea unei strategii de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, prin accesarea mai multor programe de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii velo existente, precum și prin dezvoltarea unor noi rute sau secțiuni ale unor trasee internaționale care traversează județul nostru. Prilej de celebrare și motiv de petrecere a timpului de calitate în familie, Ziua Mondială a Bicicletei se constituie într-o nouă invitație la plimbare de-a lungul canalului Bega, pe două roți, la relaxare în mijlocul naturii”, a informat CJ Timiș.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

Traseul pe două roți are o lungime de aproximativ 70 de kilometri și leagă Timișoara de orașul sârbesc Zrenjanin. Pista de biciclete de pe malul Begăi are o lungime de 37 kilometri pe teritoriul României, fiind realizată de la podul Modoș din Timișoara până la frontieră, în cadrul unui proiect transfrontalier România – Serbia, în valoare de 2,4 milioane de euro.

Pista de biciclete de pe malul Begăi este ideal a fi parcursă de către iubitorii de mișcare și de natură. Pista este amenajată pe digul de pe malul Begăi, astfel că bicicliștii au parte de o mulțime de peisaje naturale, iar plimbarea pe două roți este una relaxantă.

Aceasta este cea mai lungă pistă de cicloturism din România.

Weekendurile în care punctul temporar de trecere a frontierei cu Serbia de pe pista de biciclete de pe malul Begăi va mai fi funcțional sunt: 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie; 28 – 29 octombrie.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu