Filme foarte scurte, de doar patru minute, proiectate la Timișoara

Scris de Adriana Mit

La Timișoara vor fi proiectate filme foarte scurte, cu o durată de cel mult patru minute. Très Court – Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj ajunge pentru prima dată la Cinema Victoria, din Piața Bălcescu.

Evenimentul se desfășoară în perioada 2 – 4 iunie și aduce în capitala Banatului cele mai bune producții cinematografice de foarte scurt metraj. De altfel, peliculele vor fi prezentate în 50 de orașe din întreaga lume și în zece orașe din România, printre care și Timișoara.

Festivalul aduce împreună toți cinefilii, indiferent de oraș, țară sau continent. De la Montréal la Veneția, din China în România și din insulele Seychelles în Noua Caledonie, toți iubitorii de film au șansa de a urmări pe marile ecrane pelicule în care fiecare secundă contează”, a informat Primăria Timișoara.

La noi în țară, festivalul este coordonat de Institutul Francez din România. Intrarea se face pe bază de bilet cu tariful unic de 15 lei, cu excepția selecției familiale, unde se percepe tariful de 10 lei pentru copiii sub 12 ani. Programul festivalului este disponibil AICI!

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu