Baterii pentru mașini electrice din întreaga lume vor fi produse la Timișoara

Scris de Adriana Mit

Anunț important făcut de primarul Dominic Fritz. La Timișoara vor fi produse baterii pentru mașini electrice din întreaga lume. Asta după ce compania germană Draxlmaier a decis să investească peste 200 de milioane de euro, în următorii șase ani, în extinderea fabricii din Timișoara. Astfel, vor fi create și peste 1.000 de noi locuri de muncă.

Timișoara va produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume. Prin investiția Companiei Dräxlmaier, de 200 de milioane de euro în următorii șase ani în e-mobilitate, pe care am avut bucuria să o anunțăm astăzi, orașul nostru se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi. Sper ca această investiție să atragă după sine și alte proiecte în acest domeniu, dar și forță de muncă înalt calificată pentru cele 1000 de locuri de muncă pe care compania germană le va crea în Timișoara”, a afirmat Dominic Fritz.
Potrivit Draxlmaier Group, ca urmare a acestei investiții, suprafața de producție va fi triplată și dotată cu tehnologie modernă. În ceea ce privește cele 1.000 de locuri de muncă, acestea vor fi disponibile pentru specialiștii din industria auto.
Valoarea investiției în clădiri și echipamente de producție se ridică la peste 200 de milioane de euro și va fi implementată în următorii șase ani. Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de m² de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. DRÄXLMAIER Timișoara va produce aici componente electronice și de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producție va crește masiv. Un punct culminant este viitorul sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022”, a transmis Draxlmaier Group.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu