Pista de biciclete de pe malul Begăi, magnet pentru pasionații de mișcare și natură FOTO

Scris de Adriana Mit

Pista de biciclete de pe malul râului Bega, care leagă Timișoara de granița cu Serbia, devine un important punct de atracție pentru iubitorii de mișcare și de relaxare în mijlocul naturii, mai ales la sfârșit de săptămână.

Odată cu încălzirea vremii, numeroase persoane de toate vârstele aleg să se plimbe cu bicicleta pe această pistă realizată în urmă cu câțiva ani. Pista are o lungime de 37 de kilometri, iar pe tot traseul ei, bicicliștii pot admira peisaje naturale, iar atunci când obosesc, se pot întinde pe iarbă, la malul râului și asculta sunetul păsărilor sau al greierilor.

Mai mult, lângă pista de biciclete, la ieșire din Timișoara, au apărut și trei terase de vară, numai bune pentru bicicliștii care doresc să se relaxeze savurând o limonadă sau degustând preparate la grătar.

Una dintre terasele de vară este La Căpițe, care a fost deschisă în zona Freidorf, în mijlocul unei plantații de căpșuni, zmeură și mure, iar cealaltă funcționează lângă podul de la Utvin. Tot de pe pista de biciclete de pe malul Begăi se face o cărare la dreapta care duce spre parcul de aventură La Plaja Nouă. De asemenea, în localitatea Sânmihaiu Român se află terasa La Livada Bănățeană.

Pista de biciclete de pe malul Begăi are o lungime de 37 kilometri, fiind realizată de la podul Modoș până la frontieră, în cadrul unui proiect transfrontalier România – Serbia, în valoare de 2,4 milioane de euro.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu