Se construiește un turn rezidențial cu 16 etaje, la Timișoara, în cadrul unui proiect în valoare de zeci de milioane de euro

Scris de Adriana Mit

Un important dezvoltator imobiliar anunță că va construi un turn rezidențial la Timișoara care va avea un regim de înălțime de 16 etaje. Este vorba de compania arădeană Wallberg care a informat, astăzi, că va asigura finanțarea pentru Tower Two, al doilea turn rezidențial din ansamblul XCity Towers, și a început lucrările de construcție.

XCity Towers este primul cartier de turnuri rezidențiale din capitala Banatului, un proiect în valoare de 75 de milioane de euro, care va totaliza 955 de apartamente. Dezvoltatorul arădean a pregătit organizarea șantierului pentru realizarea celui de-al doilea turn și a demarat lucrările de construcție, toate avizele necesare fiind deja obținute. În paralel, Wallberg finalizează construcția primului turn care va fi livrat în a doua parte a acestui an.

Tower Two va avea un regim de înălțime de 16 etaje și va cuprinde 148 de apartamente și o suprafață office de 700 mp. Valoarea proiectului este estimată la 12,5 milioane de euro, din care suma de 7,3 milioane de euro este acoperită de contractul de finanțare încheiat cu o companie bancară. Numărul apartamentelor pe care Wallberg le construiește deja la Timișoara va urca la 287 de unități, la care se adaugă peste 300 de locuri de parcare, dar și o suprafață generoasă destinată spațiilor comerciale și o componentă office de 1.400 mp.

Mixul de apartamente integrează feedbackul din piață ținând cont de preferințele timișorenilor și va cuprinde mai multe tipuri de apartamente de tip studio, respectiv două și trei camere cu terase generoase sub formă de logie. Ca noutate, dezvoltatorul vine în întâmpinarea cererii ridicate pe segmentul cu 3 camere, cu un model optimizat și ergonomic, cu o suprafață de 64 mp utili și două balcoane. Dezvoltatorul păstrează în conceptul propus elementele pentru care este recunoscut – semnătura Wallberg – pereții cu zidărie dublă între apartamente și balcoanele de tip logie pentru un plus de confort și intimitate, caracteristici cu atât mai necesare cu cât munca de acasă devine o normalitate. Apartamentele cu două camere vor domina mixul propus, atât prin volum cât și prin varietatea de tipologii disponibile pentru a răspunde cât mai bine nevoilor de locuire ale timișorenilor tineri”, a informat dezvoltatorul arădean.

Decizia de a construi o clădire de 16 etaje în plină perioadă de pandemie, suprapunându-se totodată cu lucrările de finalizare a primului turn, vine ca urmare a succesului comercial înregistrat cu Tower One, apartamentele fiind contractate aproape în totalitate. În ceea ce privește construcția, Tower One se apropie de finalizare, fațada fiind deja terminată, iar lucrările actuale prevăd finisarea apartamentelor. Astfel, în ciuda restricțiilor din ultimele luni, prima clădire va fi predată la termenul prevăzut, construcția având un avans considerabil înainte de pandemie.

„Dacă Tower One este rezervat aproape în totalitate, estimăm ca până la finalul acestui an să precontractăm spre 60% din apartamentele din Tower Two și să demarăm cât mai repede al treilea turn din ansamblu. De altfel, 30% din apartamentele din noua clădire au fost deja precontractate„, a afirmat Valentin Morar, CEO Wallberg.

XCity Towers are avantajul de a se afla la câteva minute de principalele zone de atracție ale orașului, dar se bucură, în același timp, de o localizare privilegiată, retrasă, într-o zonă verde, departe de agitația marilor bulevarde, oferind intimitate și siguranța unei vieți armonioase. Zona Bucovinei din Timișoara este una din cele mai bine cotate, dar și căutate zone din Timișoara, recunoscută pentru viața liniștită.

 

 

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu