Cât de mare a crescut Romică, puiul de zimbru născut în urmă cu un an la Hațeg FOTO

Romică este cel mic membru al rezervației de zimbri de la Hațeg, aflată în județul Hunedoara. Acesta a venit pe lume în urmă cu un an și a făcut furori cu drăgălășenia lui.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a făcut publice, astăzi, imagini în care apare Romică la un an, vârstă pe care a împlinit-o ieri. Micuțul exemplar de zimbru este bine și sănătos, potrivit reprezentanților instituției.

În această zi specială, Romică a fost răsfățat cu bunătăți pe care le-a împărțit cu mama lui, Spider Woman, de care este încă apropiat, dar şi cu sora lui mai mare, Romina, alături de care îşi petrece acum majoritatea timpului”, a informat Romsilva.

Rezervația de Zimbri de la Hațeg a fost fondată în anul 1958, când doi zimbri numiți Podarec și Polonka au fost aduși în România din Polonia. Rezervația din pădurea Slivuţ este printre puținele locuri din Europa unde trăiește zimbrul.

Rezervația de Zimbri Hațeg se află în custodia Direcției Silvice Hunedoara, prin Ocolul Silvic Hațeg și are, în prezent, nouă exemplare. Se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri de carpeni, stejari şi brazi. În prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri în toată lumea.

Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Foto: Facebook Romsilva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *