Supă cu melcișori și alte bunătăți, degustate în Șură. Când are loc o nouă ediție Banat Brunch

Scris de Adriana Mit

Locuitorii din vestul țării sunt așteptați să participe la o nouă ediție a evenimentului gastronomic Banat Brunch. De data aceasta, inedita acțiune are loc sâmbătă, 5 septembrie, în localitatea Dumbrava, din județul Timiș.

Mai precis, cei care vor participa la eveniment vor gusta preparate din Banat în incinta unui local tradițional intitulat Șura.

Vă așteptăm într-una dintre poveștile multiculturale ale Banatului, la Șura din Dumbrava. Cu experiențe care mai de care, culinare mai ales, unde vedetă va fi Csiga Leves, supa cu melcișori atât de răspândită în vechea comunitate de maghiari din zonă. Iar cei cărora le va plăcea nespus gustul, vor avea ocazia să-i afle secretele în chiar atelierul de făcut csiga, organizat de gazde”, au informat organizatorii.

Evenimentul are loc între orele 10.00 și 15.00, perioadă în care este planificat și un tur în comuna Dumbrava și o vizită la biserica reformată. De asemenea, sunt programate ateliere de ceramică, de făcut melcișori, de olărie și opincărit, precum și plimbări cu bicicletele prin zonă.

Pentru a participa la evenimentul Banat Brunch, persoanele interesate trebuie să plătească o taxă de 100 lei. Înscrieri se pot face AICI!

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu