Lacul Surduc, destinația ideală pentru plajă și plimbări gratuite cu catamaranul VIDEO

Scris de Adriana Mit

Locuitorii din vestul țării care doresc să scape de arșiță și să se răcorească în mijlocul naturii sunt așteptați să se relaxeze la lacul Surduc, aflat în județul Timiș.

Lacul este cel mai mare din județul Timiș, având o suprafață de 460 de hectare. Persoanele care ajung pe raza comunei Fârdea, în care lacul este situat, pot să facă plajă, să pescuiască, să facă drumeții în natură și chiar să se plimbe gratis cu catamaranul.

Aflat pe raza comunei Fârdea, la poalele Munților Poiana Ruscă, barajul care a determinat formarea lacului Surduc a început să fie ridicat în anul 1972. Lacul Surduc are ca scop principal asigurarea cu apă potabilă a zonei Timișoara, apărarea împotriva inundațiilor și, bineînțeles, are și un scop turistic. Cu o suprafață de 460 de hectare, lacul Surduc este cel mai mare lac din județul Timiș. Apa lacului nu îngheață, ceea ce creează condițiile necesare pentru supraviețuirea pe timp de iarnă a mii de păsări acvatice„, a informat Consiliul Județean Timiș.

Potrivit Asociației pentru Dezvoltarea și Promovarea Turismului în județul Timiș, catamaranul plimbă turiștii gratuit în fiecare weekend, până în data de 18 octombrie, între orele 09.00 – 16.00. Ambarcațiunea are motor electric, complet nepoluant, și a fost achiziționată în cadrul unui proiect european.

Turiștii pot găsi locuri de campare pe malul lacului sau cazare la pensiuni și căsuțe pe malul lacului. Pot face picnic sau pot servi masa în locațiile deschise în comuna Fârdea.

De asemenea, turiștii care ajung la lacul Surduc pot vizita mai multe obiective turistice aflate în zonă, precum biserica de lemn din Zolt, Muzeul Traian Vuia sau atelierul olarului din Dumbrava.

Vezi video AICI cu imagini aeriene realizate în zona lacului Surduc!

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu