Ultima zi în care ne topim. De mâine, vin ploile în Banat

Scris de Adriana Mit

Gata cu temperaturile de vară, în vestul țării. Astăzi, Banatul se află sub cod galben de caniculă, însă de mâine, potrivit meteorologilor, se întorc ploile.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, astăzi, în Timișoara, la umbră se vor înregistra și 33 de grade Celsius.

În intervalul menţionat, în regiunile sudice, estice, local în cele vestice și pe arii restrânse în cele centrale, disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37…38 de grade în Lunca Dunării„, a informat ANM.

De mâine, însă, revin ploile în vestul țării. În acest sens, meteorologii au emis o altă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, la început în Banat, Crișana, apoi cu precădere în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp„, a detaliat ANM.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu