Copii în picioarele goale la orele de sport, pentru că au o singură pereche de ghete cu care să vină la școală

Scris de Adriana Mit

Ore de sport făcute în picioarele goale. Este cazul a zeci de copii înscriși la Liceul din Ciacova, care sunt puși în această situație dureroasă pentru că sunt atât de săraci încât părinții nu-și permit să le cumpere pantofi de sport. Singura încălțăminte pe care o au sunt o pereche de ghete cu care vin zilnic la școală.

Cum ar fi să fi copil, să mergi la școală și la ora de sport să stai în picioarele goale pentru că singura pereche de încălțări pe care o ai pentru sezonul rece sunt o pereche de ghete cu care nu poți intra în sală…? Acest scenariu e cât se poate real și ne-a fost semnalat chiar acum câteva zile de către Florin Giurgiu, profesor și director la Liceul din Ciacova. Ne-a rugat să dăm mai departe vestea, poate sunt oameni care doresc să ajute”, a informat Asociația Look Inside.

Reprezentanții ONG-ului timișorean au făcut publică, pe Facebook, și o listă cu necesarul de pantofi pentru cazurile sociale din liceu care nu-și pot permite o pereche de încălțări sport. De asemenea, acești copii au nevoie și de ciorapi.

Încălțările pot fi și noi, dar și purtate, doar să fie în stare bună pentru a putea fi folosite. Strângerea de încălțări o facem joia viitoare, între orele 19.00 – 21.00, la sediul nostru nou de pe str. Ion Rațiu, nr. 18. Dacă vreți să ne susțineți să îi ajutăm pe acești copii, scrieți-ne sau sunați-ne la 0734 584 840! Un efort mic, dar pentru unii o schimbare mare”, a transmis Asociația Look Inside.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu