Proiect european pentru valorificarea frumuseții singurului sat rotund din România, aflat în Timiș

Scris de Adriana Mit

Încă un obiectiv turistic din județul Timiș va fi pus în valoare în viitorul apropiat. Este vorba de Charlottenburg, singurul sat rotund din România.

Consiliul Județean Timiș anunță că Primăria Bogda va primi finanțare europeană, prin PNRR, pentru reabilitarea a opt case tradiționale din Charlottenburg. Contractul a fost semnat în această săptămână, iar valoarea investiției se ridică la 480.000 euro.

Charlottenburg este declarat în integralitate monument istoric. Are majoritatea caselor dispuse circular, în jurul unui parc (în trecut, plantație de duzi) cu raza de aproximativ 210 m. Unele gospodării au suferit degradări, altele intervenții neconforme cu statutul de monumente istorice.

Restaurarea unor gospodării din comuna Bogda va crea modele de bune practică pentru toți ceilalți proprietari ai acestui tip de clădiri. Planul de valorificare turistică include organizarea de tururi tematice, ridicări cu balonul, organizarea de evenimente culturale, ateliere, evenimente gastronomice etc”, a informat Consiliul Județean Timiș.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu