Ceasul floral din Timișoara, tot în paragină, deși banii pentru reabilitare au fost alocați

Scris de Adriana Mit

Ceasul floral, un simbol al Timișoarei, este în continuare lăsat în paragină. Asta deși în bugetul pe acest an al Primăriei Timișoara a fost prevăzută o sumă de 720.000 lei pentru reabilitarea lui.

Mai mult, autorizația de construire pentru ca lucrările de punere în valoare a ceasului să poată fi realizate a fost emisă încă de anul trecut.

Totuși, consilierul local PNL Simion Moșiu, care a propus alocarea de bani pentru ceasul floral, a semnalat, recent, într-un mesaj postat pe Facebook, că autorizația de construire expiră în luna august a acestui an, iar lucrările nici măcar nu au început.

Ceasul floral în orașul supranumit de peste o sută de ani „Orașul florilor” este în continuare neglijat, batjocorit de o administrație incompetentă și total lipsită de respect pentru simbolurile lui. După ce am insistat o lungă perioadă de timp și am reușit să obțin finanțare pentru modernizare, iată că peste o lună și jumătate, respectiv în 19.08.2021, expiră autorizația de construire! Lucrări zero. (…) Oare cu ce a greșit frumoasa noastră Timișoară să merite atâta nepăsare din partea unor indivizi care trăiesc și câștigă foarte bine de pe urma ei? Până când?”, a afirmat Simion Moșiu.

Aflat în centrul Timișoarei, în Parcul Civic, ceasul floral a fost construit în anii 1970 pe locul fostei Cazarme Transilvania și nu mai este funcțional de o bună perioadă de timp.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu