Masă ca la stână servită într-o gospodărie din Timiș. Are loc un nou eveniment Banat Brunch

Scris de Adriana Mit

Locuitorii din județul Timiș curioși să aibă parte de o experiență inedită, în mijlocul naturii, sunt așteptați mâine, 3 iulie, la Margina. În gospodăria unei familii de ciobani sibieni stabilită demult în Timiș, are loc un nou eveniment gastronomic Banat Brunch.

Începând cu ora 11.00, în gospodăria ciobăniței, la numărul 83, vizitatorii vor degusta preparate tradiționale. Astfel, meniul este format din: ciorbă de miel; ciorbă cu carne de porc; ceaun cu carne de porc și mămăligă; murături de casă; bulz; drob de miel; ouă fierte; cârnați de porc afumați; slănină de porc afumată; untură pe pâine; legume de sezon; dulceață de prune; zacuscă de vinete; pâine de casă; brânză de oaie; telemea; caș dulce de oaie; urdă; cremă de brânză și urdă cu verdețuri; jintiță; lapte de oaie; smântână de vacă; plăcintă cu urdă; prăjitură cu cireșe; morândău; socată; limonada din flori de salcâm; apă; cafea.

Ciobănița de la Margina vă invită întâia dată la ea în gospodărie să serviți o masă ca la stână! Sâmbătă, 3 iulie, la Margina Sat nr. 83 veți putea învăța să adunați oile și să le aduceți acasă și veți putea afla gustul preparatelor făcute de o familie de ciobani sibieni stabiliți demult în Banat, mixând cultura și tradițiile într-un fel cum numai la ei puteți afla”, au transmis organizatorii Banat Brunch.

După masă este programată și o vizită la biserica de lemn din Margina.

Taxa de participare costă 100 lei, iar programul complet al evenimentului Banat Brunch de sâmbătă este disponibil AICI!

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu