„Ambulanța pentru monumente” a câștigat cel mai important premiu european din domeniul patrimoniului

Scris de Adriana Mit
ambulanta pentru monumente

Ambulanța pentru monumente, un proiect românesc în cadrul căruia sunt salvate numeroase obiective de patrimoniu, a câștigat cel mai important premiu european din domeniul patrimoniului.

Potrivit reprezentanților rețelei informale de patrimoniu, Comisia Europeană și Europa Nostra a anunțat, astăzi, câștigătorii ediției 2020. De asemenea, Ambulanța pentru monumente intră în competiția și pentru Public Choice Award. Prin urmare, sunteți invitați să votați proiectul AICI!

În aceste momente de bucurie ne îndreptăm gândul către toți cei care au fost implicați direct și indirect în proiectul nostru, mulțumind voluntarilor, meșterilor, beneficiarilor, donatorilor și sponsorilor, și, nu în ultimul rând, autorităților locale și regionale care s-au implicat cu entuziasm în acest proiect. Vă mulțumim vouă, celor care ne-ați susținut cu aprecierile, comentariile și distribuirile voastre. Suntem conștienți că patrimoniul românesc nu este nici pe departe salvat, și că unele dintre monumente vor mai avea de suferit în continuare, dar vom face tot posibilul ca prin sprijinul vostru să ne organizăm mai bine și să ne extindem cât mai mult în teritoriu”, au informat inițiatorii proiectului ”Ambulanța pentru monumente”.

Juriul competiției a menționat, printre altele, faptul că „Ambulanța pentru monumente acționează cu o mare sensibilitate pentru punerea în siguranță, mentenanța și restaurarea clădirilor de patrimoniu. (…) Această inițiativă puternică ar putea fi adaptată pentru un număr de alte țări din Europa”.

În Banat, ”Ambulanța pentru monumente” a intervenit pentru a pune în siguranță o mulțime de obiective, printre care și biserici din lemn vechi de sute de ani.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu