Se caută donatori de plasmă pentru părintele de la Mănăstirea Partoș, infectat cu noul coronavirus

Scris de Adriana Mit

Un apel umanitar a fost făcut, în această seară, de către Ionuț Stănușoiu, primarul comunei Ghiroda, pe Facebook. Părintele Varlaam, starețul Mănăstirii Partoș, din județul Timiș, are nevoie de plasmă, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus. În acest moment, părintele Varlaam, sau Padre, cum îl cunosc majoritatea locuitorilor din județ, se află internat în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Starea lui s-a agravat și este internat acum la ATI. Beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală din țară. Singurul lucru care lipsește este plasma hiperimună (sânge provenit de la bolnavi vindecați de COVID-19). Dacă ați avut COVID-19 sau știți pe cineva care a avut, puteți dona la Centrul de Transfuzii de lângă Spitalul Județean Timișoara, pentru Padre. El are grupa de sânge A II„, a scris Ionuț Stănușoiu, pe rețeaua de socializare.
În această dimineață, părintele Varlaam a postat, pe pagina de Facebook a Mănăstirii Partoș, un mesaj prin care i-a îndemnat pe cetățeni să se roage pentru el, dar și pentru toți bolnavii și personalul medical, precum și să respecte măsurile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.
Dragilor. Din păcate, după primirea rezultatelor testului, am fost declarat pozitiv. Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit. Voi rămâne probabil internat o vreme. Vă rog să vă amintiți de mine în rugăciunile voastre, după cum să vă rugați și pentru toți bolnavii și pentru medicii și personalul medical care fac atât de mult bine și care au o misiune deloc ușoară. Vă port și eu în gândurile mele. Sunteți o icoană deasupra căreia mă odihnesc și de la care îmi iau putere. Suntem împreună. Mereu împreună. Respectați, vă rog, regulile. Masca, distanța, igiena mâinilor… Știți cât de mult țin la asta. E esențial! Vremurile nu sunt bune… Dacă cineva dintre voi ați fost în contact cu mine sau cu oamenii din proximitatea mea și observați simptome, vă rog mult să vă căutați medicul de familie, faceți testul și să aveți grijă de voi. Rămâneți statornici în dragoste! Vă îmbrățișez din suflet„, a scris Padre, pe rețeaua de socializare.

 

Alte articole din zona de vest

1 comentarii

Ateul 17 octombrie 2020 - 17:29

Rugaciunile nu mai funcționează? Duceti.l la paraschiva ca face minuni. Nu irosiți plasma pe el. Sa il salveze dumnezeu. Doar e voia domnului si voi nu trebuie sa interveniți!

Răspuns

Scrie un comentariu