Temperaturi de aproape 30 de grade în vestul țării, la început de vară

Scris de Adriana Mit

Vom avea parte de o vreme frumoasă la început de vară în vestul țării. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică, astăzi, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Banat, care arată că termometrele vor arăta, pe timpul zilei, temperaturi de aproape 30 de grade Celsius.

Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de aproximativ 13 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa 2 grade, dar ulterior vom asista la un proces de încălzire treptată, de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne 15 grade, valori normale în această regiune pentru a doua decadă a lunii iunie”, a informat ANM.

Potrivit meteorologilor, ploi pe arii extinse și posibil local însemnate cantitativ se vor semnala în intervalul 10-14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariție a ploilor slabe în intervalul 15-20 iunie, în vestul țării.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu